Events

Datum: 14 december 2019
Tijd: 14.30- 22.00 uur
Locatie: Theater De Vaillant HobbemaStraat 120, 2526 JS Den Haag

VOORSTELLINGEN

FEMI KUTI AFROBEAT OP ZIJN BESTE RECHTSTREEKS UIT LAGOS / NIGERIA

Olufela Olufemi Anikulapo Kuti is de oudste zoon van de onvergetelijke “King Of Afrobeat”, Fela Anikulapo Kuti.

Fela ontmoette Femi’s moeder Remi Taylor tijdens haar studie in Londen. Femi werd daar in 1962 geboren, maar groeide vervolgens op met zijn vader in Nigeria. Daar kon hij de carrière van zijn vader van dichtbij meemaken en als tiener speelde hij zelfs saxofoon op het podium met de grote Fela in hun eigen muziekclub, de legendarische “African Shrine”. Na de dood van zijn vader in 1997 accepteerde hij natuurlijk zijn muzikale erfenis en ging hij ermee door.

Zijn album “Shoki Shoki” uit 1998 is sensationeel! Met zijn huidige CD “One People One World” (2018) bleef hij ook trouw aan zichzelf en het sociaal kritische beleid van zijn vader.

Abdoulaye Oké Sène

Abdoulaye Oké Sène is geboren en getogen in de wijk Medina in Dakar, Senegal. Met zijn enorme ritmegevoel begon hij al op jonge leeftijd te spelen op alles waar geluid uit kwam! Djembé, sabar, doundoun, sico, bugerabu and seourouba… hij bespeelt het allemaal!

Op 10-jarige leeftijd begint Oké Sène als percussionist bij het ‘Ballet des Africaines de Sangomar’ in Dakar. Vier jaar later organiseert hij zijn eerste lessen en workshops voor toeristen.

In 1988 wordt Oké lid van het gezelschap van de Master-sabardrummer Doudou N’Diaye Rose, Senegal’s meeste beroemde sabar drummer. Met dit gezelschap gaat hij verschillende keren op tournee in de VS, Europa en Japan. Ook geeft hij in deze periode percussielessen in Parijs, Tokio en op verschillende plaatsen in de VS.

Je kunt Oké zeker een muzikale kameleon noemen. Zijn kennis van de traditionele ritmes, creativiteit, pedagogische techniek en perfectionisme maken van hem één van de beste percussie onderwijzers van Europa. Hij woont en werkt sinds 1991 in Nederland maar wordt ook regelmatig gevraagd als gastdocent in Spanje, Frankrijk en Duitsland.

Oké is een zéér inspirerende en enthousiaste master drummer, hij woont en werkt al meer dan 20 jaar in Nederland en weet met véél passie en humor de opzwepende traditionele ritmes uit zijn vaderland over te brengen. Oké

verzorgt veel workshops, hij  organiseert al weer een flink aantal jaar percussielessen in Den Haag. De lessen worden gegeven door Abdoulay ‘Oké’ Sène een meesterdrummer op de djembé die ook bijzonder vaardig is op de doundoun, sabar, asico etc.

Dutch Language course

Start date: 3rd October 2019
Days: Wednesday & Thursday
Time: 18.30- 20.30 pm.
Location Den Haag

Project objective

The main purpose of this programme is to assist participants easily integrate and improve their socio-economic situation in the Netherlands.

The program will provide a wide range of assistance to participants such as:

  • Dutch language lessons and understanding the Dutch culture through excursions

and organizing activities with the locals to share and connect.

  • Preparation for job readiness and employment with the help of a personal coach

who is available on demand to help and guide participants through the process.

Target group

The target group generally consists of migrants in The Hague

including those from European countries.

Newcomers and old-comers who are motivated to learn Dutch.

Migrants who are planning to start their own business but need extra help to realize this dream.

Please contact us for registration or more information: